Juli, 2020

mån20jul19:00MIN MUSIKPeter Friis Johansson & Jakob Koranyi19:00 Evenemangstyp:INTERVJUER OCH STUDIOSAMTAL,KONSERTER,MIN MUSIK

Om evenemanget

Järna Festival Academys konstnärliga ledare cellisten Jakob Koranyi och pianisten Peter Friis Johansson har varit nära vänner sedan studietiden. Tillsammans spelade de in sin debutskiva och de har genom åren genomfört otaliga musikaliska samarbeten.

Läs mer om dem här (klicka på deras namn):
Jakob Koranyi
Peter Friis Johansson

Här möter vi dem i samtal med Camilla Lundberg om musiken, vikten av att leva hållbart och om festivalens tema Du Sköna Nya Värld.

Här kan du titta på sändningen som börjar kl 19  på YouTube:

 

Jakob Koranyi har etablerat sig som en av Europas mest intressanta unga cellister, med en stor repertoar av både klassiska verk med nyskapande innovativa verk. Han uppträder som solist och i kammarmusikensembler världen över, och har gjort sig känd för sin virtuositet, sina musikaliska tolkningar och sin förkärlek för innovativa och mångsidiga musikaliska projekt.

Peter Friis Johansson har gjort sig ett namn internationellt för sina passionerade konserter och nyanserade tolkningar av klassiska kompositörer såväl som moderna verk. Han har vunnit flera internationella pianotävlingar och har spelat världen över.

Tid

(Måndag) 19:00