Februari, 2020

sön02feb19:00FeaturedVertavokvartettenVÄRLDSKVARTETTEN FYLLER 35 ÅR19:00

Om evenemanget

VÄRLDSKVARTETTEN VERTAVO FYLLER 35 ÅR
Klicka här för länk till biljettköp

1984 bildades Vertavokvartetten som i dag erkänns internationellt som en ledande stråkkvartett. Ensemblen har en egen konsertserie i Oslo och turnerar i Europa, Japan och USA.

Bland konsertscener kvartetten framträtt på finns Concertgebouw i Amsterdam, Barbican och Kings Place i London samt den årliga Aldeburghfestivalen. Kvartetten framträder också med framstående instrumentalister som pianisterna Jean-Yves Thibaudet, Leif Ove Andsnes, Lambert Orkis och Stephen Kovacevich, trumpetaren Håkan Hardenberger, klarinettisterna Martin Fröst och Sabine Meyer samt violinisten Isabelle van Keulen.

Kvartetten har uruppfört verk av tonsättare som Per Nörgård och Poul Ruders och gjort ett flertal uppmärksammade inspelningar, bland annat stråkkvartetter av Grieg och Debussy (Simax) som erhöll en Diapason d’Or.

År 2019 firar Vertavokvartetten 35-årsjubileum. De är troligen den
längst verksamma kvartetten med helt kvinnlig besättning. I juni 2005 mottog kvartetten Griegpriset, det mest betydande norska kulturpriset för artister på internationell nivå. Tio år tidigare, år 1995, vann de första pris i den internationella kammarmusiktävlingen i Melbourne, där de också fick publikpriset och kritikernas pris.

Musiker: Øyvor Volle (violin), Annabelle Meare (violin), Berit Cardas (viola) och Bjørg Lewis (cello).

Konsertprogram 2 februari:
J Haydn
Stråkkvartett nr 63 i B-Dur, op 76 nr 4 ”Sunrise”
L van Beethoven
Stråkkvartett nr 10 i Ess-Dur, op 74 ”Harp”
A Borodin
Stråkkvartett nr 2 i D-Dur

Klicka här för länk till biljettköp

Pris Ord: 280 Pens: 220 Stud: 140

VÅRABONNEMANG!
Nu erbjuder vi de två kvarvarande konserterna i konsertserien som Järna Festival Academy arrangerar tillsammans med Kulturhuset i  Ytterjärna för endast 300kr för båda konserterna:

KLICKA HÄR OCH KÖP VÅRABONNEMANGET!

Konserter som ingår i abonnemanget:
2/2-20 Vertavokvartetten 26/4-20 Andreas Brantelid & Peter Friis Johansson

Tid

(Söndag) 19:00